Have an account?

Friday, January 23

terbalik dah

Orang SeKaRang Dah TerbaliK..Kalau.....

ORang sekarang dah terbalik Yang buruk di pandang baik, Yang baik di pandang tak molek,
Yang baik kena diselidik, Yang manfaat di pandang pelik, Yang tak baik di jadikan didik
Ish ish.ada ke patut ,
Pergi usrah kena herdik, Buat maksiat tak pula diselidik, Nak buat kebajikan , nak sebar kebaikan punyalah susah..
Maksiat disambut melata, Bukan nak mengata.. Cuma kalau tak betul orang tak kata..
Study group kena buat proposal, Dating tak pula kena buat kertas kerja, Perjumpaan melebihi 5 orang disekat, Dating berdua diberikan tempat.

Ish..ish..ish..
Memang orang sekarang dah terbalik Takut pada benda yang tak bertempat, Berani pada perkara yang tak tepat, Pembentukkan rohoni dan usrah di sekat Bukankah islam itu hebat, Kenapa pula disekat-sekat.

Ish ish..
Memang orang sekarang pelik Mengaku islam itu hebat , Tapi halal dan haram semua di rembat, Benarkan diskusi agama disamping perkara lara,

Ish..ish..
Memang kita pun sama pelik, Entah bila mata nak celik, Sampai bila nak biarkan akal pendek, Bila pula nak jadi mahasiswa terdidik.

Ish..ish..ish..
Sama-samalah jadi pelik, Sama-samalah nanti terbalik, Dunia ni pun dah nak terbalik, Nyanyuk sama penghuninya, Esok lusa terbaliklah ia dengan penghuninya yang juga dah terbalik.

Ish..ish ish..
Agaknya ini ciri manusia akhir zaman, Untuk teman seperjuanganku, Pertahankanlah islam selagi terdaya, Hayati dan amalkan ad-din yang sesuai, Jadilah islam yang sebenar Sebab islam tu hebat, Islam itu tangga kecemerlangan Dan kita sebagai penganut perlu hebat seiring dengan ajaran islam itu.
Jangan biar islam lapuk di telan zamaan Jangan biar ia dicemari, Sebabnya kita orang ISLAM Cukuplah dulu bumi kita di jajah Jangan biarkan pula fikiran kita di jajah, Sebabnya hanya orang yang bodoh yang begitu, Jatuh di tempat yang sama dua kali.

Ish..ish..ish
Anakah yang pelik, Dunia inikah atau penghuninya.

0 Tinggalan Kata-kata:

Related Posts with Thumbnails